Ammattilaiselta ammattilaiselle - Tarinoita yli 200 kouluttajakumppanin verkostolta

Yleinen

Tee henkilökohtainen myynnin toimintasuunnitelma – 10 syytä miksi

Vuosi on startannut ja nyt on viimeistään aika tehdä toimenpiteet myynnin ja kasvun varmistamiseksi vuonna 2019.

On todella yllättävää, että niin harvat myyntiorganisaatiot pyytävät myyjiään suunnittelemaan vuosittaisen myyntinsä. Olen ollut jo yli 20 vuotta todistamassa lukuisissa yrityksissä kasvun voimaa, kun jokainen myyntitiimin jäsen on kirjoittanut toimintasuunnitelmansa. Ja mikä vielä parempi, esittänyt suunnitelman myynnin vetäjille, johtajille ja muulle myyntiporukalle. Unohtamatta toteutusta.

Miksi henkilökohtainen myynnin toimintasuunnitelma?

1. Tavoitteet. Ihmiset, jotka kirjoittavat ylös tavoitteensa ovat paljon menestyneempiä kuin ne, jotka eivät. Tätä todistavat tuhannet myynnin ja johtamisen tutkimukset ympäri maailman.

2. Sitoutuminen. Kun myyjä kirjoittaa oman suunnitelmansa niin hän paremmin sitoutuu sen toteuttamiseen. Otetaan enemmän vastuuta ja ns. turhat selitykset jäävät vähemmälle.

3. Kokonaisuudenhallinta. Suunnitelman tuottamisprosessi auttaa myynnin suuremman kokonaisuuden hallitsemiseen. Olet ja toimit sen mukaan mitä ajattelet.

4. Toiminnan arviointi. Prosessi pakottaa ja auttaa miettimään mikä myyntimenetelmä on toiminut ja mikä ei.”On tyhmää lyödä päätä seinään koko ajan.”

5. Opin jakaminen. Toimintasuunnitelman esittäminen koko myyntiporukalle on loistava tapa jakaa parhaita myyntivinkkejä ja se auttaa jokaista oppimaan toinen toisiltaan.

6. Tiimin vahvuuksien esiintuominen. Opimme todella paljon koko porukan tietotaidoista: kuka osaa myydä, kuka osaa myyntiprosessin, mikä on asenne, kenellä on intohimoa menestykseen, kenellä on tuoreita ajatuksia myyntiin, kuka esittää hyvin, kenellä on digiajan taidot hallinnassa, kuka osaa ja kuka ei.

7. Seuranta. Toimintasuunnitelma tarjoaa automaattisesti seurannan myyjän tekemiseen ja luo tosi vahvan vastuun omasta tekemisestä. Oman suunnitelman esittäminen koko porukalle tuo ja antaa tavoitteiden saavuttamiseen lisää energiaa, kilpailuhenkeä ja vastuuta.

8. Motivoituminen. Henkilökohtainen suunnitelma tarjoaa erinomaiset edellytykset pitää myyjä omalla tiellään koko vuoden ajan.

9. Keskustelun apuna. Toimintasuunnitelma on arvokas ja hyödyttävä lahja myynnin vetäjälle! Kuinka helppoa on käydä läpi myyjän toimintasuunnitelma ennen palaveria, valmennusta, joka kuukautista henkilökohtaista tavoite- ja palautepalaveria. ”Katsotaan yhdessä, miten olet edennyt kirjoittamasi suunnitelman puitteissa, tehnyt mitä kirjoitit ja mitä pitää tehdä menestyäksesi ja päästäksesi tavoitteisiin.”

10. Reagointi. Toimintasuunnitelman tekeminen antaa todella paljon enemmän hyötyä kuin sen tekemättä jättäminen. Voit puuttua helpommin tekemiseen ja tekemättä jättämiseen. Ja mitä aikaisemmin sen myyjät tekevä niin sitä nopeammin se hyödyttää ja ennen kaikkea kasvattaa myyntiä!

Myynnin työpajat alkuvuodesta 2019

Tule keskustelemaan aiheesta lisää ja tutustu vetämääni päivän kestävään työpajaan, jossa otetaan haltuun myös tehokkaan myyjän kehonkieli! Tämä vilkas, vuorovaikutteinen ja erittäin käytännönläheinen työpaja lisää huomattavasti osallistujan tietoisuutta omasta ja toisten kehonkielestä. He saavat vinkkejä, taktiikoita ja tekniikoita, jotka hyödyntävät parhaiten tätä kiehtovaa, voimakasta ja vakuuttavaa myynti- ja neuvottelupsykologiaa.

Tulevat toteutukset Oppia.fi – Oppimisen verkkokaupassa: Huippumyynnin kehonkieli: Kehonkielen, mikroilmaisujen ja -eleiden tunnistaminen ja hyödyntäminen menestyksellisesti myynnissä

Katso myös verkkokursseista Huippumyyntivalmennus erikoishintaan -50% rajoitetun ajan. Verkkokurssin 10 osassa käydään läpi seuraavat aihealueet: kick off, prospektointi, tehokas kontaktointi, asiakaskohtaaminen ja luottamuksen rakentaminen, tarpeiden kartoitus, tuotteen/palvelun myynti, vastaväitteiden käsittely, kaupan päättäminen, asiakassuhteen rakentaminen ja jälkihoito sekä myynnin psykologia.

Veli Inget KM

Veli Inget

Kirjoittaja on myynnin ja valmennuksen ammattilainen. Pitkä oma myynti- ja myyntijohto ura ja kokemus antavat pohjan myynnin todelliseen maailmaan. Vankka pedagoginen koulutus, KM, takaa valmennusten viennin käytännön työhön ja tuo huipputulokset. 100% tyytyväisyystakuu.

Huippumyynti Akatemia on yksi yli sadasta Oppian kouluttajakumppanista. www.myyntivalmennus.fi

Lue myös:

Hyvä myynnin ammattilainen
Myynnin valmennus verkossa
Näin kiihdytät myynnin vauhtiin loman loputtua – 10 vinkkiä
7 askelta tehokkaampaan myyntivalmennukseen