Ammattilaiselta ammattilaiselle - Tarinoita yli 200 kouluttajakumppanin verkostolta

Projektipäivät

Tavoitteet ja tulokset haltuun: Microsoftin projektityökalut OKR-mallin tukena

Microsoftin projektityökalujen (Project for the Web ja Microsoft Planner Premium-ominaisuuksilla) Tavoitteet-ominaisuus tarjoaa erinomaisen tuen OKR-mallille, auttaen organisaatioita saavuttamaan strategiset tavoitteensa. 

OKR (Objectives and Key Results) -mallilla voi ohjata tehokkaasti strategisten tavoitteiden toteutumista. Microsoftin projektityökalut (Project for the Web ja Planner Premium -ominaisuuksilla) ovat mainio apu OKR-mallille, sillä ne auttavat organisaatioita toteuttamaan strategiaansa käytännössä. Tällöin jokaisen tiimin ja työntekijän käytännön tekeminen on suoraan sidoksissa yhdessä asetettuihin tavoitteisiin. 

Tavoitteiden asettaminen 

Kun olet tehnyt Microsoftin projektiympäristössä uuden suunnitelman, voit lisätä sille tavoitteita. Se tehdään Tavoitteet-näkymässä. 

Esimerkissä on kyse uuden tuotteen lanseerausprojektista. Sille määritellään tavoite ”Kasvata verkkosivujen ja sosiaalisen median liikennettä 50 % lanseerauskampanjan aikana”. Sen jälkeen tavoitteeseen voidaan linkittää juuri ne projektin tehtävät, jotka tukevat kyseiseen tavoitteeseen pääsemistä. 

Tavoitteiden tarkastelu muissa näkymissä

Taulu-näkymässä voidaan ryhmitellä tehtävät tavoitteiden mukaan. Tällöin nähdään, kuinka tehtävät jakautuvat eri tavoitteiden kesken ja onko olemassa tehtäviä, jotka eivät edistä tavoitteiden saavuttamista. Tavoitteisiin voidaan lisätä uusia tehtäviä ja jopa muokata tavoitteita napsauttamalla niiden otsikkoa. Tehtäviä voidaan myös suodattaa tarpeen mukaan.

Myös Henkilöt-näkymässä voidaan tehtävät ryhmitellä tavoitteiden mukaan. Tämä auttaa hahmottamaan, kuka vastaa mistäkin tavoitteesta, ja ottamaan yhteyttä oikeaan henkilöön.

Ruudukko-näkymässä Tavoite-sarake näyttää selkeästi tehtäväkohtaisen tavoitteen. Tehtävärivejä voidaan täälläkin suodattaa monin tavoin, esimerkiksi edistymisen, prioriteetin tai tavoitteiden perusteella. 

Microsoft Viva Goals -integraatio 

Microsoft Viva Goals -sovelluksen avulla voit luoda ja seurata tavoitteita ja avaintuloksia (OKR). Sovellus voi hakea tavoitteidesi edistymisen suoraan Microsoft Project for the Web -projektitehtävistä, mikä vähentää manuaalista työtä ja parantaa ajantasaisen seurannan tarkkuutta. 

Viva Goals -sovellus tarjoaa myös mahdollisuuden visualisoida tavoitteiden edistymistä erilaisilla kaavioilla ja raporteilla, mikä helpottaa ymmärtämään, missä vaiheessa kukin tavoite on. Lisäksi sovellus parantaa tiimien ja yksilöiden välistä yhteistyötä, sillä se tekee tavoitteiden seurannasta läpinäkyvää.  

Ota yhteyttä ja katsotaan yhdessä kuinka Microsoftin projektityökalut voivat tehdä organisaationne projektinhallinnasta sujuvampaa! 

Mikko Sorsa
Senior Consultant, Partner
Solu Digital

Solu Digital Oyon digitaalisen tiimityön johtava kehittäjä, joka toimittaa ja kehittää tiedonhallinnan  ratkaisuja Microsoft-teknologioilla. Vuonna 2011 perustettu yritys on Microsoft Gold -kumppani  

Suomessa, jonka ratkaisu- ja palveluvalikoima kattaa monipuolisesti modernin tiedonhallinnan  tarpeet. 

Solu Digital Oy on Projektipäivien tapahtumakumppani. Ilmoittaudu mukaan Projektipäivät -tapahtumaan Helsingin Messukeskukseen 17.18.9.2024!