Ammattilaiselta ammattilaiselle - Tarinoita yli 200 kouluttajakumppanin verkostolta

Oman osaamisen kehittäminen

Erikoisvarustele itsesi ja erotu!

Ihminen on täynnä sokeita kohtia. Etenkin niissä asioissa, jotka ovat meitä lähellä. Ja mikä olisi meitä lähempänä kuin, noh, me itse.

Ihmistuntijana minua hämmästyttää se, miten suurin osa ihmisistä ei tiedosta omia syvemmän tasoisia vahvuuksiaan samalla tavalla kuin minä ne näen. Se mitä sanon saattaa olla todella iso yllätyskin. Kuitenkin kun selitän tuon ominaisuuden juurta jaksain ja koetan kuvailla miten se ilmenee heidän elämässään, he saavat siitä kiinni. Hetken aikaa veri kohisee korvissa. Voiko se olla näin?! Kyllä, kyllä se olen minä! Mahtavaa! Tunne on kuin supersankarilla.

Se on hieman sama kuin olisit auto ja saisit löytää uusia erikoisvarusteita itsestäsi. Huomaisitkin, että sinuun onkin sisäänrakennettu ratinlämmitin, sekä ehkä upea huomiota herättävä skylight kattoikkuna!

Tuloksena on uusi näkökulma itseen ja buustia omaan tekemiseen! Se on osa sitä ihmeellistä elämän mysteeriä – olemme myös itsellemme yhä avautuva arvoitus, varmaan ihan loppuun saakka. Onneksi tuon löytöretken aikana voimme tehdä asioita, jotka avartavat meille tuota käsitystä, ettemme ole vain ajopuita aalloilla, odottaen että ajaudumme taas jonnekin uudelle maastolle.

Uusi näkökulma itseen antaa uudenlaisen draivin elämään ja omaan uraan, koska noita uusia ominaisuuksia täytyy päästä kokeilemaan ja hyödyntämään käytännössä! Etsiydymme fokuksella uudenlaisiin tilanteisiin ja luomme elämäämme uutta kuin jonkinlaisessa imussa. Toki tuon tiedon päällä voi vain myös istua, mutta harvoin noita oivalluksia sentään unohtaa. Joskus ne tarvitsevat oman hautoma-aikansa ja ilmentyvät kun aika on oikea.

Myös ympäristömme reagoi tuohon muutokseen, kun alamme ilmentää enemmän syvempää olemustamme, emmekä vain ulkoisia ja opittuja taitojamme. Se tuntuu siltä, kuin olisimme oivaltaneet itsestämme jotain tärkeää – ottaneet ison harppauksen itseymmärryksessämme. Kuin meissä olisi silloin jotain syvällisempää, tiedostavampaa ja perusteellisempaa. Kaikki piirteitä, joita liitetään menestyjiin.

Tuo viesti on todella hyödyllinen välittää kuulijallemme, asiakkaallemme, rekrytoijallemme tai muille yhteistyökumppaneillemme, sillä se varmasti siivittää niitä pyrkimyksiä eteenpäin, mitä haluammekaan ajaa. Tietenkin on tarpeellista myös näyttää hyvältä paperilla ja osata vaadittavat ulkopuoliset taidot. Mutta sitten siihen päälle ”se jokin” joka erottaa meidät muista hyvistä pelaajista kentällä.

Uskon, että olen löytänyt tavan päästä siihen kiinni.

Olen tehnyt ihmisten parissa työtä yrittäjänä kymmenen vuotta ja kehittänyt nyt metodin, jolla saa tervettä ”turbobuustia” elämäänsä. Se ei ole höttöä, joka häipyy. Se ei ole uskottavasti kerrottu tarina. Se ei ole pikatekniikka, jolla valloitat maailman. Se olet yksinkertaisesti Sinä. Se riittää.

Olen tutkinut tuhansia ihmisiä perinpohjin ja heissä aivan jokaisessa on ollut jokin uniikki upea ominaisuus, tai tietysti monesti useampiakin. Joka ikisellä. Poikkeuksetta. Minulle on annettu lahja nähdä nuo ominaisuudet jo heti ensi silmäyksellä. Kun huomasin miten pimennossa nuo ominaisuudet ovat ihmiseltä itseltään – päätin koettaa ratkaista tätä ongelmaa ja rakentaa siltaa itseoivallukselle.

Kehitin työpajan, jossa pengotaan nuo piirteet esiin porukassa. Ryhmässä on upea tehtä tätä, sillä toistenkin tarinoista oppii. Tunnistaa ehkä läheisiään ja työkavereitaan toisten kautta. Löydät workshopit Oppian sivuilta nimellä Selvätietoinen itsebrändäys.

Pidän aiheesta myös ilmaisen webinaarin pe 27.4. klo 9 Oppian kautta. Jos olet rohkea – voin kertoa sinulle syvemmän tasoiset vahvuutesi vaikka jo webinaarissakin! Ilmoittaudu mukaan täältä!

Suvi Savolainen

Suvi Savolainen

Kirjoittaja on selvätietoinen ihmistuntija, jolla on takana 10 vuoden yrittäjäpolku ja useampi alanvaihdos. Hän tietää omakohtaisesti, miten haastavaa on saavuttaa selkeyttä siitä miten brändätä itsensä vahvemmin ja itsevarmemmin uudessa kontekstissa, joka lähtee kantamaan ja tuottaa tulosta.