Ammattilaiselta ammattilaiselle - Tarinoita yli 200 kouluttajakumppanin verkostolta

Verkko-oppiminen

Miksi asiakastilaisuuksia ja -tapaamisia hoidetaan niin hankalasti?

Yhtä asiaa en ymmärrä – nimittäin sitä, miksi asiat pitää edelleen hoitaa niin hankalasti.

Asioilla tarkoitan arkipäiväisiä asioita ja palveluja, kuten liikunta-, terveys-, kuntoutus- ja opiskelupalveluja. Meillä olisi työkalut ja täysi mahdollisuus työskennellä paljon tuottavammin, ajasta tai paikasta riippumatta ja sillä tavalla, kuin meidän asiakkaillemmekin parhaiten sopisi.

Tietenkään fyysistä kontaktia asiakastilaisuuksissa tai -tapaamisissa ei voi korvata millään sovelluksella tai internet-ohjelmistolla, mutta siihen löytyy kyllä hyviä vaihtoehtoja.

Tapaus: Luin paikallisesta sanomalehdestä, että lapset joutuvat odottamaan puoli vuotta puheterapiaan pääsyä. Puoli vuotta! Soitin useammallekin terapeutille ja kysyin, miksi asia on näin. Vastauksena sain, että terapeutit ovat hankalia tavoittaa, koska a) kourallinen terapeutteja ovat ylityöllistettyjä, ja b) loput (suurin osa) terapeuteista ovat hankalia tavoittaa aika- ja paikkariippuvaisista syistä. He siis asuvat opiskelupaikkakunnillaan ja työskentelevät jossain muualla, kuin kaupungin keskustassa.

No mitä tekee asioista kiinnostunut ja ongelmanratkaisua rakastava yrittäjä? Perustaa työkalun, jonka avulla arkipäiväisiä palveluja, kuten terapiaa, voi jakaa tietoturvallisesti ajasta tai paikasta riippumatta.

Syntyi Solki.live – tietoturvallinen ohjelmisto, joka on loistava vaihtoehto fyysisille asiakastilaisuuksille ja -tapaamisille. Solki.liven avulla ammattilainen voi nimittäin kohdata asiakkaansa turvallisesti, helposti ja nopeasti, livevideon välityksellä. Livevideo tarkoittaa tässä tapauksessa internetin välityksellä tapahtuvaa kasvokkaista kohtaamista asiakkaan kanssa, vieläpä reaaliajassa.

Solki.liven avulla voi järjestää isoja webinaareja (jopa tuhansia katsojia), online-ryhmiä (kaikki kuulevat ja näkevät toisensa) tai kahdenkeskisiä tapaamisia. Ammattilainen voi laskuttaa asiakasta suoraan ohjelmistossa ja nauhoittaa kaiken myöhempää käyttöä varten (esimerkiksi myyntiä varten).

Solki.live toimii pelkästään selaimessa, voit siis unohtaa erilaiset lataukset ja asennukset. Voit nähdä ja kuulla asiakkaasi – siis toimia samalla tavalla kuin ”normaalisti” tapaisitte toimistollasi! Voit myös jakaa tiedostoja, näyttää esitelmiä omalta ruudultasi ja käydä keskustelua tekstichatin kautta.

Tällä tavoin ammattilainen voi kohdata suuremman määrän asiakkaita kerralla (ts. palvella isompaa asiakasmäärää) ja tavata asiakkaan silloin kun se parhaiten sopii. Helppoa, eikö vain?

Solki.liveä on käytetty muun muassa luentojen lähettämiseen, kurssien pitämiseen, tiedotusten antamiseen sekä liikunta-, terapia-, ja kuntoutustilaisuuksien järjestämiseen niin yritysten sisäiseen tarkoitukseen kuin ulkoiseen tarkoitukseenkin. Kenenkään ei tarvitse liikkua yhtään mihinkään vaan kaikki voivat osallistua omalta kotisohvaltaan/ toimistostaan suoraan lähetykseen tai katsoa tilaisuuden jälkikäteen nauhoitettuna.

Miksi asiat siis edelleen tehdään niin hankalasti, kun tällainenkin vaihtoehto on olemassa?

Solki.liven löydät nyt Oppimisen verkkokaupan digitaalisista sisällöistä! Jos sinä haluat kokeilla Solki.liveä, aktivoi tuote Oppia.fistä ja ota minuun yhteyttä. Keskustellaan tarpeistasi ja miten Solki.live toimii sinulla parhaiten. Minä koulutan ilmaiseksi ohjelmiston käyttöön, tottakai! Katso Solki video tästä!

ollipekka_kivin

Ollipekka Kivin


Kirjoittaja on Satakuntalainen yrittäjä, joka insinööriopiskelujensa jälkeen on tehnyt kaikkea muuta kuin oman alan töitä. Hän haluaa ratkaista ongelmia, auttaa ihmisiä ja rakentaa hienoja asioita – näitä toki insinööritkin tekevät, mutta Kivin halusi kokeilla siipiään itsensä työllistäjänä, joten yrittäjän ura tuntui luonnolliselta. Yrittäjän vikaa hänessä huomattiin jo 11-vuotiaana, kun hän myi joulutarvikkeita kotikylässään ovelta ovelle. Sieltä asti on ollut hirveä tekemisen tarve, ja Kivinillä onkin parikymppisestä opiskelijasta asti ollut tuotteita, joille on haettu patenttia. Hänellä on myös aika mielenkiintoisia tarinoita kerrottavanaan esimerkiksi siitä, kun sijoittaja kutsui hänet kylään viikonlopuksi tai kuukauden reppureissusta Kalifornian Piilaaksossa!

olli.kivin@live.com
050 327 1088
LinkedIn