Ammattilaiselta ammattilaiselle - Tarinoita yli 200 kouluttajakumppanin verkostolta

Projektipäivät

NRC Group parantaa projektien tehokkuutta Solu 365 -automaatiotyökalulla

NRC Group hyödyntää Solu 365 -työkalua helpottaakseen henkilöstönsä työskentelyä. Helppokäyttöinen ja mobiilisti toimiva työkalu pitää projektikohtaiset tiedot, tiedostot, Teams-keskustelut ja dokumenttipohjat järjestyksessä.

NRC Group, joka toimii raideinfran rakentajana ja kunnossapitäjänä, työllistää noin 1000 henkilöä eri puolella Suomea.

Henkilöstö työskentelee projektien ohella yrityksen viidellä päätoimistolla sekä 17 alueellisessa projektitoimistossa eri puolella Suomea. Mobiilisti työskentely on olennaista sekä kentällä että toimistossa.

Kun Microsoft SharePointin alustalla toimiva dokumentinhallintajärjestelmä oli käynyt vanhaksi, tietohallinto aloitti uuden ratkaisun etsimisen toteuttamalla tarvekartoituskyselyn henkilöstölle.

Kysely keräsi arvokasta ja yksityiskohtaista palautetta siitä, millainen ratkaisu vastaisi henkilöstön tarpeita parhaiten.

”Tämä mobiilikäyttöisyys oli tärkeä asia, joka nousi esille, kertoo Head of Group IT Anu Asikainen NRC Group tietohallinnosta.

Henkilöstö toivoi uuden ratkaisun  olevan myös yksinkertainen ja helppokäyttöinen.

”Tiedostot ja tiedot olivat erillisessä ympäristössä, joka oli vähän hankalammin tavoitettavissa, kun sinne piti mennä aina selaimella ja kirjautua, niin halusimme siihen jotain helpompaa ratkaisua. Se on sitten ollut tämä Teams-ratkaisu, jota kautta pystymme hallinnoimaan meidän kaikki tiedot ja tiedostot”, kertoo NRC:llä projekti-insinöörinä työskentelevä Tommi Ilola.

Keväällä 2023 NRC otti käyttöön Solu Digitalin kehittämän Solu 365 -automaatiotyökalun koko henkilöstölle. Työkalu tarjoaa projektikohtaisen tiedon, tiedostojen ja keskustelujen lisäksi kätevästi dokumenttien mallipohjat. Tommin mukaan työskentelyä helpottaa myös se, että työkalun voi linkitettää työntekijän oman tietokoneen resurssienhallintaan.

Konsernin IT Service Manager Ann Heinonen näkee Solu 365 -työkalun hyödyt myös laajemmassa mittakaavassa: ”Mitä paremmin meidän porukkamme osaa sitä Teamsia käyttää tämän ratkaisun takia, niin he pystyvät hyödyntämään sitä myös muussa työskentelyssään, että se on aina vaan plussaa kaikki mitä he oppivat siitä miten he käyttävät Teamsia.”

”Olemme olleet tosi tyytyväisiä, että päädyimme tähän ja ne kaikki vaatimukset saatiin täytettyä näillä Microsoftin työkaluilla”, Anu toteaa.

Yhteistyö Solun kanssa jatkuu kehitysprojekteissa, ja tulevaisuudessa Ann ja Anu luottavat kääntyvänsä herkästi Solun asiantuntijoiden puoleen.

Tutustu koko artikkeliin NRC Groupin ja Solu Digitalin yhteistyöstä täällä.


Solu Digital Oy on digitaalisen tiimityön johtava kehittäjä, joka toimittaa ja kehittää tiedonhallinnan ratkaisuja Microsoft-teknologioilla. Vuonna 2011 perustettu yritys on Microsoft Solutions Partner -kumppani Suomessa, jonka ratkaisu- ja palveluvalikoima kattaa monipuolisesti modernin tiedonhallinnan tarpeet.

Solu Digital Oy on Projektipäivien tapahtumakumppani. Ilmoittaudu mukaan Projektipäiville Messukeskukseen 17.–18.9.2024!