Ammattilaiselta ammattilaiselle - Tarinoita yli 200 kouluttajakumppanin verkostolta

Projektipäivät

Ideasta kaupan hyllylle – Salkunhallinnan hyödyntäminen HKScanin innovaatioprosessissa

Oletko koskaan miettinyt, millainen prosessi käydään läpi ennen kuin uutuustuote ilmestyy ruokakaupan hyllylle? Projektipäivillä saamme kuulla, miten HKScan hyödyntää salkunhallintaa innovaatioprosessin etenemisessä ideasta valmiiseen tuotteeseen.

Marianne Nordblom vastaa HKScanin Suomen tuote- ja pakkauskehityksestä. Työhön kuuluu uutuustuotteiden luomista, nykyisten tuotteiden parantelua, ruokatrendien seuraamista sekä raaka-ainepuolen ja teknologioiden kehittämistä.

Käytännössä tämä tarkoittaa myös valtavaa määrää eri vaiheissa eteneviä kehitysprojekteja, joita pitää pystyä hallitsemaan ja johtamaan tehokkaasti. Yhden tuotteen innovaatioprosessi voi kestää parikin vuotta.

”Tuotekehitys on sitä, että pitää olla koko ajan muutama vuosi edellä ja miettiä uusia trendejä ja miten uudistetaan kuluttajan arkea”, Marianne sanoo.

Vinkkejä salkun käyttöönottoon ja kehitykseen

HKScanilla otettiin Thinking Portfolion Tuotekehityssalkku (NPD-portfolio) käyttöön, kun projektinhallintaan ja innovaatioprosessin johtamiseen tarvittiin selkeyttä ja tehokkuutta. Projektien johtaminen Excelien avulla ei enää riittänyt, vaan innovaatioiden ja projektien hallinnasta piti saada fiksua ja läpinäkyvää.

NPD-salkun käyttöönottoprojekti eteni poikkeuksellisen vauhdikkaasti. Matkalta kertyi hyviä vinkkejä, joiden Marianne kokee edesauttaneen onnistunutta lanseerausprojektia. Tärkeitä syitä onnistumiselle olivat muun muassa vahva tahtotila ja motivaatio sekä ydintiimin rakentaminen, johon otettiin mukaan henkilöitä kaikkialta organisaatiosta. Verkostotekeminen, ihmisten sitouttaminen, johdon tuki ja resurssit olivat myös onnistumisen kulmakiviä.

Projektipäivillä Marianne jakaa parhaat vinkkinsä onnistuneeseen salkkutyökalun käyttöönottoon ja käyttöön. Esimerkiksi HKScanilla on sovittu selvät pelisäännöt salkunhallintaan, ja jokainen projekti on kirjattu Thinking Portfolion salkkuun.

”Yksikään projekti ei lähde liikkeeseen, jos se ei ole Thinking Portfoliossa”, Marianne kuvaa.

Tuotekehitys ja salkunhallinta ovat molemmat jatkuvaa kehittämistä

HKScan on aiemmin tunnettu lähinnä liha-alan yrityksenä. Nyt organisaatio on matkalla monipuoliseksi ruokataloksi, joka pyrkii olemaan kuluttajan arjessa joka ruokahetkellä. Jatkuvaan kehittämiseen tarvitaan siihen soveltuvat työkalut.

Marianne on HKScanin Thinking Portfolio salkun omistaja ja hän pitää tärkeänä sitä, että omistajalla on intoa ja hyvä ote salkun kehitykseen. Projektipäivillä 10.10. pääsemme näkemään konkreettisesti, miten HKScanin NPD-salkku on rakennettu, ja millaista jatkokehitystä salkkuun on suunniteltu. Saamme kuulla oppeja ja vinkkejä, joita salkun käyttöönoton myötä on kertynyt. Kuulemme myös, millaisia hyötyjä salkku on tuonut päivittäiseen innovaatio- ja tuotekehitystyöhön sekä johdolle päätöksentekoon.


Marianne Nordblom

Suomen innovaatiojohtaja

HKScan

 

HKScanin Suomen innovaatiojohtaja Marianne Nordblomin ydinosaamista on tuotekehitys ja sen johtaminen. Marianne kertoo innostuvansa uuden kehittämisestä sekä trendien ja ruoka-alan kehityksen seuraamisesta. Kehittäminen ja uuden etsiminen näkyvät myös Mariannen omassa kotikeittiössä, jossa ei syödä montaa kertaa vuodessa samoja ruokia. Bravuurikseen Marianne nimeää hyvänmakuisen ruoan. 

Projektipäivät 10.-11.10.2023

Projektipäivät järjestetään 10.-11.10.2023 Helsingin Messukeskuksessa. Thinking Portfolio on tapahtuman platinakumppani. Järjestämme tapahtuman ensimmäisenä päivänä salkunhallinnan seminaarikokonaisuuden: ”Ennakointia, läpinäkyvyyttä ja oikeita päätöksiä – Salkunhallinnalla kohti vastuullisempia projekteja”. Seminaarikokonaisuudessa on luvassa kolme ajankohtaista asiakaspuheenvuoroa salkunhallinnan kehittämisestä. Marianne Nordblomin (HKScan) lisäksi kuulemme puheenvuorot LähiTapiolalta ja Patrialta. Tervetuloa!

Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu tapahtumaan

Julkaistu Thinking Portfolion blogissa 13.9.2023