Ammattilaiselta ammattilaiselle - Tarinoita yli 200 kouluttajakumppanin verkostolta

Projektipäivät

Tutkimusmatkoja työn tulevaisuuteen

Tulevaisuus on meidän kaikkien käsissä

Jokaisella meistä on tulevaisuuteen liittyen ajatuksia, tunteita, toiveita ja pelkoja. Mikä ihana tekosyy se onkaan! Nimittäin jutella. Aihe koskettaa meitä kaikkia. Ja kuinka lohdullista ettei kenenkään oleteta keksivän tämän tiimoilta valmista ratkaisua. Ei tarvitse eikä pidä. Entä jos suunnitelma olisi se, että kuunnellaan toisiamme? Antaa ihmisten kertoa ja ehdottaa. Kokeilkaa yhdessä pieniä juttuja. Pohtikaa mitä niistä opittiin. Mitä jatketaan, mitä ei. Käynnistäkää yhteisiä tutkimuksia. Lähtekää tutkimusmatkoille. Vertauskuvallisesti ja ihan oikeastikin. Keskustelkaa. Puhukaa ääneen omia ajatuksianne. Teillä ei ole kiire. Mihinkään tiettyyn päivään mennessä ei tarvitse olla “valmista”.

Organisaation elämäntapamuutos

Jokainen, joka on joskus halunnut muuttaa ruokavaliotaan, laihduttaa, lopettaa tupakoinnin, aloittaa lenkkeilyn tai mitä hyvänsä muuta haastavaa tai merkittävää, tietää kuinka vaikeita pientenkin elämäntapamuutosten tekeminen voi olla. Niin se on organisaatioillekin. Siksi meidän voi olla niin vaikeaa “stabiilissa tilanteessa” tehdä muutoksia tapoihimme tehdä työtä, etenkin jos ja kun muutos koskee laajempaa joukkoa ihmisiä. Siinäkin mielessä nyt on se hetki. Rakenteitamme on sopivasti ravisteltu.

3+2 päivää ei ole tulevaisuutta 

Keskustelu työn ja työyhteisöjen tulevaisuudesta ei ole debatti siitä, kuinka monta päivää viikossa ihmiset jatkossa työskentelevät toimistolla ja kuinka monta etänä. Miettikää mitä asioita, vaiheita, tarpeita jne. erilaisiin työtehtäviin liittyy ja tarkastelkaa tulevaisuutta rohkeasti! Muotoilkaa työtä uudelleen! Milloin ihmisten kohtaaminen ja läsnä tapahtuva yhteistyö on tärkeää ja kuinka niistä kohtaamisista tehdään arvokkaita? Voimmeko huomioida työn suunnittelussa myös sellaisia näkökulmia kuin hyvinvointi, aivoterveys..? Kysykää ideoita ja kokemuksia muualta. Kuunnelkaa muita. Kertokaa mitä itse ajattelette. Ymmärtäkää ettei työkaverinne, esimiehet tai yrityksen johto voi tietää mitä itse toivotte. Tiedätkö vielä itsekään?

Graniitti Services on Projektipäivien kumppani. Tule mukaan Projektipäiville 25.-26.10.2022 Helsingin Messukeskukseen!