Ammattilaiselta ammattilaiselle - Tarinoita yli 200 kouluttajakumppanin verkostolta

Kaukolämpö

Tulevaisuuden tekijä, Alva

Tuomo Kantola, toimitusjohtaja, Alva-yhtiöt Oy

Sanotaan, ettei mikään ole yhtä pysyvää kuin muutos. Allekirjoitamme tämän. Pysyäkseen pinnalla on pysyttävä mukana muutoksen etulinjassa haastamassa totuttuja toimintamalleja ja ajatuksia. Siksi Jyväskylän Energia on nyt Alva.

Olemme olleet luotettava vesi- ja energiapalveluiden tarjoaja Jyväskylän alueella jo vuosia. Viime vuosina olemme panostaneet siihen, että osaamme uusimmat teknologiat ja käytännöt olipa kyse sitten auringosta, geolämmöstä, kulutusjoustoista tai infraomaisuuden hallinnasta.

Alvan visiona on olla kiertotaloutta edistävien vesi- ja energiapalveluiden tulevaisuuden tekijä valtakunnallisesti.

Näkemyksellisiä palveluja yli toimialarajojen

Kokeilevana ja uutta luovana palvelutoimijana meidän on aika tavoitella osaamisellamme jalansijaa Jyväskylää laajemmin koko Suomessa ja valikoidusti kumppaniverkoston kanssa myös perinteisen toiminta-alueen ulkopuolella. Siksi koemme tärkeäksi haastaa totutut toimintamallit ja samalla muuttua niin sisäisesti kuin ulkoisesti.

Perinteisemmän liiketoiminnan eli veden, lämmön, viilennyksen, sähkön tuotannon ja toimituksen ohella asiakkaamme odottavat meiltä yhä kokonaisvaltaisempaa palvelua, näkemyksellisyyttä ja rohkeutta toteuttaa toimialat ylittäviä ja teknologiariippumattomia ratkaisuja. Sen takia panostamme kehityksessä uusiin, dataan ja keinoälyyn pohjautuviin palveluihin ja liiketoimintamalleihin.

Yhä useammin kohtaamme asiakkaamme putken tai kaapelin pään sijasta esimerkiksi digitaalisissa kanavissa. Näistä syistä tahdoimme löytää uuden nimen, joka ei rajaisi meitä pelkästään energia- tai vesialan toimijaksi.

Miksi juuri Alva?

Alva on nimenä lyhyt ja ytimekäs. Sillä on sopivan pehmeä ja helposti lähestyttävä mutta silti asiantunteva ja päämäärätietoinen sointi – siis juuri sellainen, jollainen me haluamme yrityksenäkin olla: ystävällinen, läsnäoleva ja asiantunteva.

Alvasta voi löytää viittauksia esimerkiksi aikansa tulevaisuuden tekijään, Alvar Aaltoon, jonka linjakas kädenjälki on vahvasti läsnä kaupungissamme ja joka tunnetaan kansainvälisestikin. Veteenkin voi Alvasta löytää yhteyden – onhan Keski-Suomen kahdesta Alvajärvestä toinen Jyväskylässä.

Alva löytyy myös Thomas Alva Edisonin nimestä, eikä ole yhtään hassumpaa, jos sähköäkin tuottavan ja jakelevan yrityksen nimestä löytyy viitteitä tähän keksijään, joka aikoinaan kehitteli koko sähkön jakelujärjestelmän.

Yhdessä kohti uutta

Alva on kuitenkin vielä toistaiseksi tyhjä taulu, jonka tarina on vasta alkamassa. Se, mitä Alva tulevaisuudessa ilmentää riippuu täysin siitä, millaisia merkityksiä me itse ja myös asiakkaamme meille ja nimellemme antavat. Tervetuloa kirjoittamaan Alvan tarinaa kanssamme!