Ammattilaiselta ammattilaiselle - Tarinoita yli 200 kouluttajakumppanin verkostolta

Kaukolämpö

Kaipaatko kartturia energiaratkaisujen viidakossa?

Tuomo Kantola, Toimitusjohtaja, Alva-yhtiöt Oy

“Meidän täytyy rohkeasti muuttaa tapaa ajatella energialiiketoimintaa ja vesihuoltoa entistä laajempina palvelukokonaisuuksina”, toteaa Tuomo Kantola blogikirjoituksessaan.

Elämme keskellä kiihtyvää muutosta

Ilmastonmuutos haastaa meitä kaikkia toimimaan hiilijalanjälkemme minimoimiseksi. Resurssitehokkuuden parantamisen vaatimus on vääjäämätön ja samalla teknologiakehitys muuttaa energiatoimialaa: tuulivoima, aurinkopaneelit, sähköautot, lämpöpumpputeknologiat, automaatioratkaisut, analytiikka ja tekoäly… Asiakkaille tämä kaikki voi näyttäytyä hämmentävänä ja monimutkaisena erilaisten ratkaisujen ja palveluntarjoajien viidakkona, josta on vaikeaa ottaa selkoa. Kuitenkin täytyisi pystyä tekemään pitkälle tulevaisuuteen kantavia, järkeviä ratkaisuja.

Selkeyttä ja helppoutta valintoihin – teknologiariippumattomasti

Me haluamme tässä muutoksessa ottaa aktiivisen ja kehittävän roolin. Haluamme auttaa asiakkaitamme menestymään – olla heille näkemyksellinen ja tulevaisuuteen katsova kumppani, joka auttaa tuomaan selkeyttä valintojen viidakkoon. Tehtävämme on ennakoida asiakkaidemme tarpeita ja tuoda selkeitä ratkaisuvaihtoehtoja. Arvioimme yhdessä asiakkaan kanssa eri vaihtoehdot ja lupaamme kertoa kunkin valinnan hyvät ja huonot puolet teknologioista ja toimialarajoista riippumattomasti.

Uusi tapamme ajatella infrapalveluita

Emme halua toiminnassamme rajoittua perinteisen kunnallisen ”energia- ja vesilaitoksen” rooliin vaan meidän täytyy rohkeasti muuttaa tapaa ajatella energialiiketoimintaa ja vesihuoltoa entistä laajempina palvelukokonaisuuksina. Emme ainoastaan tuota, kuljeta ja käsittele energiaa ja vettä, myy kilowattitunteja ja kuutioita, vaan myös autamme näkemään taustat, ennakoimaan tulevaa ja hallitsemaan riskejä. Resurssitehokkuus on intohimomme ja haluamme eturintamassa olla pienentämässä hiilijalanjälkeä. Haluamme edistää ympäristön kannalta oikeita ratkaisuja, jotka tuntuvat oikealta myös lompakossa.

Työskentely- ja tuotanto-olosuhteet ovat tehokkaan liiketoiminnan ydintä. Me takaamme optimaaliset olosuhteet asiakkaamme tarpeen mukaan ja sitoudumme yhteisiin tavoitteisiin kustannusten hallinnassa. Autamme löytämään parhaimmat ja toimivimmat energiaratkaisut. Hyvin usein lopputulema on yhdistelmä, hybridiratkaisu, jossa huomioidaan myös hukkaenergian tai hajautetun energiantuotannon mahdollisimman tehokas hyödyntäminen.

Jo nyt me olemme kehittämässä asiakkaidemme kanssa molempia hyödyttävää lämmön kysyntäjouston ratkaisua. Meillä on myös useita muita keskusteluita käynnissä, joissa yhdessä asiakkaan kanssa puntaroimme erilaisia hybridiratkaisuja lämmitykseen sekä mahdollisuuksia asiakkaan ylijäämälämpöjen hyödyntämiseen. Olemme mielellämme käytettävissä energian ja veden käyttöön liittyvissä pohdinnoissa.