Ammattilaiselta ammattilaiselle - Tarinoita yli 200 kouluttajakumppanin verkostolta

ketterät menetelmät

Veimme ketterät menetelmät pohjoiseen

”Asiat sujuvat nyt vähemmällä sähläyksellä ja nopeammin.”

Näin kommentoi eräs kurssillemme osallistunut henkilö, kun kysyimme, mitä oppeja Scrum-kurssistamme oli jäänyt käteen. Heillä parannuskohteista oli saatu valittua ne kaikkien arvokkaimmat ja työtavoista löydetty nopeasti ne, joita muuttamalla koko tiimin olo helpottui ja työnteko tehostui.

Oma asiantuntijataustani on tutkimuspuolelta, jossa olen tehnyt tutkimusta läheisessä yhteistyössä erilaisten yritysten kanssa. Yli 13 vuotta kestäneen tutkijan urani aikana olen kirjoittanut lukuisia tieteellisiä artikkeleita tuotekehityksen suunnittelukäytännöistä ja menetelmistä ja näiden asioiden muuttumisesta vuosien saatossa.

Tästä syystä onkin ollut mielenkiintoista nähdä konsultin työni kautta, mikä on niin sanottu todellinen tilanne suuren yritysenemmistön keskuudessa ja mitkä ovat yritysten tämän hetkisiä ongelmia tuote – ja palvelukehitykseen liittyen.

Vetoapua käytäntöön

Tutkimuspuolella puhutaan jo paljon jatkuvasta kehitysmallista (continuous deployment) kun taas toisaalta yritykset ovat parhaillaan ottamassa käyttöön ketteriä ja kevyitä (agile & lean) toimintatapoja. Nämä menetelmät – Agile, Lean & Continuous deployment – kasvattavat organisaation kyvykkyyttä ja auttavat reagoimaan nopeasti muutokseen ja kääntämään muutoksen organisaation eduksi.

Uusien toimintatapojen ja menetelmien omaksuminen ei kuitenkaan käy ihan käden käänteessä ja siihen tarvitaankin pitkäjänteistä muutostyötä ja henkilöstön kouluttamista. Me Contribytella autamme yrityksiä heidän tämän hetkisissä ongelmissaan ja kehitämme heidän nykyisiä toimintatapojaan entistä paremmiksi ja tehokkaimmiksi perustuen konsulttien vankkaan osaamiseen.

Contribyte tarjoaa myös koulutuksia ketteristä menetelmistä ja niiden käyttöönotosta. Näiden koulutusten avulla yritykset pystyvät tehostamaan kehitysprosessejaan, jotka puolestaan mahdollistavat nopeat muutokset ja tehostavat tiedonkulkua ja läpinäkyvyyttä organisaatiossa. Kouluttajat ovat saaneet kiitosta perusteellisesta teoria- ja käytäntöosaamisesta ja käytännönläheisistä esimerkeistä. Osallistujat ovat kertoneet, että koulutusten avulla tiimin itseluottamus tehdä muutoksia ja käyttää uutta prosessia ja työkaluja on parantunut.

Ketterää kehittämistä Pohjoiseen

Toukokuussa 2018 avasimme uuden toimiston Ouluun ja tarjoamme nyt koulutuksia myös pohjoisessa. Contribyte tuo mukanaan useita kiinnostavia lisäyksiä Oulun koulutustarjontaan – Ja mikä parasta, koulutusten perässä ei tarvitse enää lähteä matkustamaan pääkaupunkiseudulle.

On hienoa, että voimme tarjota koulutuksia myös Oulussa, sillä koen että kaupungin ammatillinen kurssitarjonta on ollut paikoin aika suppeaa. Oulussa on paljon tuote- ja palvelukehitysyrityksiä, ja kiinnostusta tuotejohtamisen ja tuotekehityksen työkaluihin liittyviin koulutuksiin sekä Kanban-menetelmiin löytyy.

Kurssien avulla osallistujat pääsevät helposti tutustumaan uuteen aihealueeseen ja saamaan ideoita työnteon tehostamiseksi. Kurssin jälkeen on helpompi arvioida, otetaanko tiettyjä toimintatapoja laajemmin käyttöön yrityksessä tai onko tarvetta muunlaiselle koulutukselle.

Löydät Contribyten koulutukset Oppia.fi – Oppimisen verkkokaupasta! Tutustu tarjontaan TÄÄLTÄ

  • Fasilitoinnin perusteet – Tehokkaat kokoukset & jatkuva oppiminen
  • Management 3.0 – kahden päivän kurssi
  • Product Owner – ketterä tuoteomistaja Scrum tai Kanban tiimille
  • Scrum Master -peruskurssi
  • Leading SAFe 4.5 (SA sertifiointi + kurssin jälkeinen PI-suunnittelutyöpaja)
  • JIRAn perusteet ja ylläpito
  • Tuotejohtaminen 2.0

Otamme mielellämme vastaan palautetta koulutuksien sisällöstä ja aikatauluista. Toiveita ja ehdotuksia Oulun koulutuksista voi lähettää osoitteeseen training@contribyte.fi.

tanja_suomalainen

Tanja Suomalainen

Kirjoittaja vetää Contribyten Oulun toimistoa ja hänellä on yli 13 vuoden kokemus ohjelmistomenetelmien käytöstä erilaisissa organisaatiossa ja markkinatilanteissa. Tanjan erityisosaamiseen kuuluu portfolion, tuotteen ja vaatimustenhallinta sekä suunnittelu. Hänellä on myös laaja ymmärrys suunnittelukäytännöistä organisaation eri osa-alueilla; strategia- ja liiketoimintasuunnittelusta tuotteiden ja tuotejulkaisuiden suunnitteluun.

Contribyte auttaa yrityksiä saavuttamaan täyden potentiaalinsa digitaalisuutta hyödyntävien tuotteiden ja palveluiden kehittämisessä ja kaupallistamisessa. Contribytelta löytyy koulutuksia menetelmiin liittyen, kuten Scrum, Kanban, ja SAFe sekä organisaatioille räätälöityjen toimintamalleihin ja tuotekehityksen hallinnan työkaluihin kuten Atlassian Jira ja Confluence. Lisäksi järjestämme koulutuksia muun muassa palvelumuotoilusta, tuotejohtamisesta sekä tulevaisuuden tuotekehityksestä.