Ammattilaiselta ammattilaiselle - Tarinoita yli 200 kouluttajakumppanin verkostolta

Tietosuoja

Mikä tietosuojavalmennus sopii minulle?

Tietosuoja on monelle uusi ja kaikille ajankohtainen aihe. Uusien asioiden haltuunotossa opiskelu on aina voittava konsepti. Markkinoilla on paljon erilaista ja eri tasoista sisältöä tietosuojasta. Tässä näkemykseni niiden soveltuvuudesta erilaisiin tarkoituksiin.

Liikkeelle pääsee nopeasti webinaareista. Oppia.fi:stä löydät monta mennyttä ja tulevaa tietosuojaan liittyvää webinaaria. Webinaareissa on yleensä alustuksena yleistä asiaa tietosuojasta ja siitä saa kunkin henkilön osalta näkemyksen mitä tietosuoja on ja mistä GDPR:stä on kysymys. Webinaareista löydät paljon suomenkielistä sisältöä.

Parhaan mietityn johdannon aiheeseen ilman webinaarikohtaista kytkyä saa Privaonin Privaon EU General Data Protection Regulation eLearningistä. Se on kaikille suunnattu, oppimisnäkökulmasta ammattimaisesti rakennettu noin tunnin interaktiivinen johdanto tietosuojaan ja GDPR:ään. Se on saatavilla myös suomeksi ja asiakkaan oppimisympäristöön toimitettuna. Ratkaisu sopii organisaatioille henkilöstön yleiseksi GDPR-koulutukseksi. Alkuvaiheessa kurssi on saatavilla englanniksi ja suomeksi. Lisää kielivaihtoehtoja tulee loppuvuodesta.

Jos haluat opiskella tietosuojaa enemmän ja omaan tahtiin niin hyvä ratkaisu sinulle on Privaseen Privacy EAGLE. Se on 16 tunnin eLearning –kokonaisuus, jossa tietosuojaa esitellään kattavammin. Kurssi on juuri päivitetty sisältämään uusimmat asiat GDPR:stä. Kurssiin sisältyy sertifiointitesti. Jos sinulla ei ole taustaa tietosuojan alalta, tämä kurssi valmentaa sinua hyvin hieman vaativampia IAPP:n kursseja varten. Kurssin kieli on englanti.

Tietosuojan kansainvälinen yhdistys IAPP (Internation Assosiation of Privacy Professionals) tarjoaa joukon kansainvälisesti tunnistetuimpia ja tunnustetuimpia valmennuksia. Certified Information Privacy Professional (CIPP/E) –kurssilla opit tietosuojan vaatimukset eurooppalaisen lainsäädännön näkökulmasta. Certified Information Privacy Manager (CIPM) –kurssilla opit organisoimaan tietosuojatoiminnan organisaatiossa ja Certified Information Privacy Technologist (CIPT) –kurssilla opit huomioimaan tietosuojavaatimuksia teknologiaa kehittäessä ja hyödyntäessä. Kaikki kolme kurssia ovat luokkamuotoisia ja päätyvät lähiopetuksen jälkeiseen erilliseen sertifiointitestiin. Materiaali ja tentti ovat englanniksi. Osallistumalla kurssille saat myös IAPP:n jäsenyyden vuodeksi. IAPP:llä on jäsenilleen paljon lähdemateriaaleja, webinaareja ja tapahtumia.

Tietosuojasta ja GDPR:stä on siis saatavilla paljon erilaista ja eritasoista tietoa. Toivottavasti tämä auttaa hahmottamaan tarjotun materiaalin eroja. Oppia.fi – Oppimisen verkkokauppa tarjoaa valtavasti sisältöä. Tervetuloa oppimaan lisää tietosuojasta ja GDPR:stä!

lari_peltoniemi_200x200

Lari Peltoniemi


Kirjoittaja toimii Wakarun tietosuoja-alueen tuotepäällikkönä. Lari on työskennellyt prosessien ja toiminnan kehittämisen ja arvioinnin alueella yli 10 vuotta. Päätoimisesti IT-palveluiden prosessien määrittelyn, kehittämisen ja johtamisen alueella hän on toiminut vuodesta 2005. Hän on konsultoinut ja valmentanut useita suomalaisia ja kansainvälisiä yrityksiä ja organisaatioita ITIL/ITSM prosessien määrittelyihin, käyttöönottoon ja kehittämiseen liittyen. Lari on myös Suomen ensimmäinen sertifioitu ITIL Practitioner -kouluttaja.