Ammattilaiselta ammattilaiselle - Tarinoita yli 200 kouluttajakumppanin verkostolta

Tietosuoja

Uteliaana GDPR-päivään: vastataanko kysymyksiin?

Osallistuminen erilaisiin koulutuksiin on ollut itselleni aina mannaa. Utelias olen, tunnustan.

Uteliaisuuteni tyydyttyy satunnaisesti. Olen pohtinut, miksi näin, ja keksinyt kyllä vastauksenkin. Puhetta koulutuksissa pitävät tyytyvät usein pitämään kevyen esitelmän ilman kyseenalaistuksia, kysymyksiä ja pohdintoja. Parhaat eväät kuulija saa kuitenkin kipeistä kysymyksistä, jotka antavat juuri sitä lisää, jota koulutuksista haetaankin..

GDPR-päivän ohjelmistoa tässä katsastelen etsien ohjelmistosta hyviä kysymysmerkkejä. Jihaa! Niitä löytyy.

Otetaan ensiksi Kimmo Rousku, joka kysyy, miten varautua pahisten hyökkäyksiin. Ja vielä lisää: “Miksi ja miten voit varautua harjoittelemalla ennakolta siihen, kun pahikset hyökkäävät – tai tapahtuu #inhimillinenerehdys?” Lupaa myös vastata 12 vinkin verran.

Bueno.

Jatkoa seuraa: Kuntien Tieran Matti Turunen kysyy, mitä oletusarvoisen tietoturvan toteuttaminen oikeasti vaatii laitteiden, sovellusten, tietoverkkojen ja järjestelmien käyttäjien osalta. Hyvät kysymykset, epänörtti kiittää käyttäjien muistamisesta!

Jari Ala-Varvi Opsecilta kysyy miten henkilötietojen käsitellään, kun organisaatiossa epäillään väärinkäytöksiä tai jopa rikoksia. Ulla Riva Kotkan kaupungilta pohtii tietosuojaa osana organisaation johtamisessa ja DNA:n Johanna Kankaanpää valottaa kokemuksiaan vaikutustenarvioineista.

Tämän syksyn polttava tietosuojakysymys ovat evästeet, ja kappas: Heikki Tolvanen kysyy, mitäs niiden kanssa pitäisi tehdä. Vastaukset kiinnostava väistämättä. Synlabin Mirella Miettinen puntaroi tietosuojavastaavan työtä, ja muistuttaa että DPO:n tärkeimpiä taitoja on esittää kysymyksiä.

Päivän päätteeksi datariskimiehet Juha Sallinen ja Harri Hämäläinen kertovat, mitä riskejä ovat yritysjärjestelyissä löytäneet ja miten niitä esimerkiksi voi ottaa haltuun.

Tervetuloa mukaan GDPR-päivään Helsingin Crowne Plazalle torstaina 18.11.! Liput tapahtumaan voit ostaa Oppian verkkokaupasta.

Jaanaliisa Kuoppa
GDPR-asiantuntija, GDPR Tech