Ammattilaiselta ammattilaiselle - Tarinoita yli 200 kouluttajakumppanin verkostolta

Projektipäivät

Miten tekoäly muuttaa projektinhallintaa: Copilot ja Microsoft Planner Premium-ominaisuuksilla

Copilot tehostaa projektinhallintaa ja tiimien tuottavuutta, hyödyntäen tekoälyä ja tuoden uutta ulottuvuutta perinteisiin menetelmiin Microsoftin projektiympäristössä.

Microsoft Planner premium-ominaisuuksilla on Microsoftin projektinhallintatyökalu, joka auttaa tiimejä suunnittelemaan projekteja, määrittämään tehtäviä ja seuraamaan edistymistä. Se kuuluu Microsoft 365 -tuoteperheeseen ja tarjoaa useita lisäominaisuuksia perustason Microsoft Planneriin verrattuna:

  • Tehokkaammat hallintatyökalut: Premium-versio tarjoaa kehittyneitä vaihtoehtoja tehtävien aikataulutukseen, priorisointiin ja resurssien hallintaan.
  • Automaattiset raportit ja analytiikka: Voit seurata projektien tilaa ja suorituskykyä visuaalisilla PowerBI-raporteilla.
  • Integraatiot muihin Microsoft 365 -sovelluksiin: yhteistoiminta mm. Microsoft Teamsin ja Outlookin kanssa parantaa tiimien välistä yhteistyötä ja viestintää.
  • Konfiguroitavat työnkulut: Microsoft Power Automaten avulla.

Copilot -tekoälyavustaja

Microsoft Planner premium-ominaisuuksilla ja Copilot yhdessä tehostavat projektinhallintaa ja tehtävien seurantaa. Microsoft kehittää tekoälyä jatkuvasti tukemaan yhä monipuolisemmin projektipäällikön työtä. Tässä joitakin esimerkkejä, joihin Copilot kykenee jo nyt tai tulevaisuudessa:

  • Tehtävien luominen ja päivittäminen: Copilot auttaa luomaan ja päivittämään tehtäviä, määrittäen vastuuhenkilöt ja aikataulut.
  • Projektien seuranta: Tarjoaa tiivistelmiä ja yhteenvetoja projektin nykytilasta, tunnistaa viivästykset ja ehdottaa korjaavia toimenpiteitä.
  • Ehdotukset ja optimointi: Ehdottaa parannuksia projektin aikataulutukseen, kuten tehtävien uudelleenpriorisointia ja resurssien tehokkaampaa käyttöä.
  • Kommunikointi ja yhteistyö: Integroituu Microsoft Teamsiin välittämään päivityksiä ja muistutuksia, parantaen tiimin sisäistä kommunikaatiota.
  • Tehtävien automatisointi: Automatisoi toistuvia tehtäviä, kuten statuspäivitykset ja tarkistuslistojen seurannat.

Yhteenveto

Copilotin käyttö Microsoftin projektiympäristössä voi merkittävästi tehostaa projektinhallintaprosesseja ja parantaa tiimien tuottavuutta sekä työn laatua. Tekoälyn hyödyntäminen muuttaa projektinhallinnan dynamiikkaa, tehostaa toimintoja ja tuo uuden ulottuvuuden perinteisiin menetelmiin.

Ota yhteyttä ja katsotaan yhdessä kuinka Planner ja Copilot voivat tehdä organisaationne projektinhallinnastasujuvampaa!

Mikko Sorsa
Senior Consultant, Partner
Solu Digital

 

Solu Digital Oy on digitaalisen tiimityön johtava kehittäjä, joka toimittaa ja kehittää tiedonhallinnan ratkaisuja Microsoft-teknologioilla. Vuonna 2011 perustettu yritys on Microsoft Gold -kumppani Suomessa, jonka ratkaisu- ja palveluvalikoima kattaa monipuolisesti modernin tiedonhallinnan tarpeet.

Solu Digital Oy on Projektipäivien tapahtumakumppani. Ilmoittaudu mukaan Projektipäivät -tapahtumaan Helsingin Messukeskukseen 17.–18.9.2024!