Ammattilaiselta ammattilaiselle - Tarinoita yli 200 kouluttajakumppanin verkostolta

Projektipäivät

Vastuullisuus ja riskienhallinta LähiTapiolan salkunhallinnassa

Vastuullisuusteema puhututtaa ja pohdituttaa. Projektipäivillä 10.10.2023 kuulemme ainutlaatuisen puheenvuoron LähiTapiolan salkunhallinnasta, vastuullisuudesta ja riskienhallinnasta.

Moni projektiammattilainen aprikoi, miten vastuullisuus tulisi huomioida projektien toteuttamisessa ja salkunhallinnassa. Vaikka aiheesta puhutaan paljon, esimerkkejä konkreettisista ja pitkäjänteisistä teoista on kuultu melko vähän. Vastuullisuuskysymysten lisäksi erilaiset riskienhallintaprosessit, vaatimukset ja työkalut herättävät keskustelua ja kysymyksiä.

Projektipäivillä LähiTapiolan palvelujohtaja Terhi Ruponen sekä kehityspäällikkö Katri Kalliomaa kertovat, miten aiheita on lähestytty Suomen laajuisesti toimivassa vakuutusyhtiössä. Vahvasti säännellyllä alalla ja asiakasomistajiensa elämänturvaa edistävässä yhtiössä vastuullisuuden eteen on tehty liiketoiminnan puolella systemaattisesti töitä jo pitkään. Ensimmäiset askeleet vastuullisuuden huomioimiseksi ja läpinäkyväksi tuomiseksi salkunhallinnan puolella on tehty lähtien liikkeelle nykytilan arvioinnilla ja ensimmäisten kehityskohteiden tunnistamisella.

Kurkistus LähiTapiolan salkunhallinnan ratkaisuihin

LähiTapiola-ryhmän toiminta on reguloitua ja vastuullisuustyötä tehdään paljon. Riskienhallinta ja riskien ennaltaehkäisy ovat vakuutusyhtiön toiminnan keskiössä. LähiTapiolalla on salkutettu eri teemoja erillisiin salkkuihin. Organisaatiossa on käytössä Thinking Portfolio Projekti- ja Sovellus- sekä Riskisalkku, jossa pyöritetään riskienhallintaprosesseja. Vastuullisuutta edistäviä projekteja hallitaan Projektisalkussa, jossa toteutetaan aiheeseen liittyvää pakollista raportointia.

Terhin ja Katrin esityksessä pääsemme kurkistamaan LähiTapiolan käyttämiin työkaluihin ja kuulemme, millaisia oppeja ja vinkkejä he jakavat työkalujen kehitykseen liittyen. LähiTapiolan puheenvuoro on osa Thinking Portfolion järjestämää salkunhallinnan seminaarikokonaisuutta ”Ennakointia, läpinäkyvyyttä ja oikeita päätöksiä – Salkunhallinnalla kohti vastuullisempia projekteja”. Seminaari pidetään tapahtuman ensimmäisenä päivänä 10.10.2023 Messukeskuksessa salissa 1.


Terhi Ruponen

Palvelujohtaja, LähiTapiola Palvelut, Hanketoimisto

Intohimoisesti kehittämiseen ja palvelunhallintaan suhtautuva kehittäjä, jolle ihmiset ja hyväntahtoisuus tulevat aina edellä. Luovimmat ideat töihinkin liittyen syntyvät yleensä mökkipuuhissa hääräten.

Katri Kalliomaa

Kehityspäällikkö, LähiTapiola

Utelias, ikuinen itsensä kehittäjä, joka innostuu uuden oppimisesta, mutta myös toimintamallien kehittämisestä. Ihmiset ja työyhteisön hyvinvointi ovat sydäntä lähellä. Vapaa-ajalla käsissä pysyvät niin neulepuikot kuin maalitela.

Projektipäivät 10.-11.10.2023

Projektipäivät järjestetään 10.-11.10.2023 Helsingin Messukeskuksessa. Thinking Portfolio on tapahtuman platinakumppani. Järjestämme tapahtuman ensimmäisenä päivänä salkunhallinnan seminaarikokonaisuuden: ”Ennakointia, läpinäkyvyyttä ja oikeita päätöksiä – Salkunhallinnalla kohti vastuullisempia projekteja”. Seminaarikokonaisuudessa on luvassa kolme ajankohtaista asiakaspuheenvuoroa salkunhallinnan kehittämisestä. Marianne Nordblomin (HKScan) lisäksi kuulemme puheenvuorot LähiTapiolalta ja Patrialta. Tervetuloa!

Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu tapahtumaan

Julkaistu Thinking Portfolion blogissa 29.8.2023