Ammattilaiselta ammattilaiselle - Tarinoita yli 200 kouluttajakumppanin verkostolta

3PMO, Projekti- ja portfoliojohtaminen, Projektijohtaminen

Yhtenäiset toiminta­mallit projektien läpiviemiseen

KaukoInternational haki Kumuran avulla yhtenäisiä toimintamalleja projektien läpiviemisiin, ja sitä se koki myös saaneensa.

ABC Projektijohtamis­mallista yhtenäinen tapa

Projekti on aina yhtä hyvä kuin sitä vetävä projektipäällikkö, joka johtaa samalla itseään. Projektipäällikkö voi kuitenkin myös liikaa tykästyä omiin tapoihinsa. Yrityksen kannalta tässä piilee vaara, sillä vain yhtenäinen tapa toimia takaa projektien menestyksellisen monistamisen.

Nämä olivat niitä syitä, joiden siivittämänä KaukoInternational käynnisti hankkeen projektitoiminnan kehittämiseksi.

KaukoInternational on kansainvälisillä markkinoilla toimiva projektitalo, joka integroi paperiteollisuuden, energianteollisuuden ja ympäristöteknologian tuotteita ja palveluja kokonaisuuksiksi. Tarvittava ratkaisu kootaan asiakkaan tarpeiden ja toiveiden perusteella.

”Paikallisen myynti- ja palveluverkostomme avulla luomme lisäarvoa päämiehille ja yhteistyökumppaneille, jotka toimittavat teknologian. Tässä yhtälössä myös projektinhallinnan merkitys kasvaa”, toteaa KaukoInternationalin toimitusjohtaja Niiles Airola.

 ”Meiltä puuttui yhtenäinen toimintatapa projektien läpiviemiseen.”

”Meiltä puuttui yhtenäinen toimintatapa projektien läpiviemiseen. Otimme avuksi Kumuran (ent. Adapro) ABC Projektijohtamismallin, ja meille luotiin pohja projektinaikaiselle toimintaprosessille.”

KaukoInternational toimii tytäryhtiöidensä kautta seitsemässä maassa, jotka ovat Suomi, Puola, Latvia, Vietnam, Venäjä, Kazakstan ja Kiina. Yhteistyökumppaneita on muun muassa Filippiineillä, Keniassa ja Uzbekistanissa.

Maavetäjät vastaavat pitkälti projekteista kohdemaissaan, joten heidät koulutettiin hankkeen aikana yhtenäiseen tapaan toimia yhteisessä laajassa workshopissa. Ennen tätä jalkauttamista pohjatyötä projektihallinnan kehittämiseksi oli tehty pienemmällä tiimillä.

”ABC Projektijohtamismalli on sovitettu meidän toimintatapoihin ja sitä on kehitetty sisäisesti eteenpäin toteutettavien projektien rinnalla”, Niiles kertoo.

Perusasiat kuntoon projektitoteutuksissa

Niileksen mukaan projektipäälliköt ovat tunnetusti kriittisiä, mutta ABC Projektijohtamismalli nähtiin toimivana ja uskottavana kokonaisuutena, jossa kaikki tärkeät osa-alueet on otettu huomioon.

KaukoInternational haki Kumuran avulla yhtenäisiä toimintamalleja projektien läpiviemisiin, ja sitä se koki myös saaneensa.

”Meillä oli ongelma ja Kumuralla puolestaan standardiratkaisu, joka sopeutettiin meidän maailmaan ja koulutettiin ihmiset käyttämään sitä.”

”Oli todella inspiroivaa työstää toimintamalleja yhdessä KaukoInternationalin kansainvälisen ja osaavan ryhmän kanssa. Niileksen kanssa suoritetun ennakkosuunnittelun jälkeen malli mukautettiin nopealla sprinttitoteutuksella, ja valmista tuli kaikkine puhtaaksikirjoittamisineenkin reilussa parissa viikossa. Konsultille on palkitsevaa nähdä ihmisten into saada toimitettua laitoksia asiakkaalle aina vaan paremmin”, kertoo Kumuran Teppo Nurminen.

”Emme tavoitelleet mitään korkealentoista, vaan ratkaisua käytännön tarpeeseen ja perusasioiden kuntoon laittamista. Monet yritykset joutuvat tekemään projekteja ja ydinkysymys kuuluu, miten toimintaa voidaan tehostaa siten, että projektit menevät läpi riittävän hyvin ja niiden tuloksia voidaan mitata”, Niiles painottaa.

Entäpä projektitoiminnan kehittämisestä koituneet hyödyt?

”Projektien laadullinen lopputulos on parempi. Asiakkaamme näkee, että asioita hoidetaan ammattitaitoisesti ja aikataulussa. Hyödyt mitataan siltä suunnalta miltä ne näyttävät asiakkaalle eli millainen kokemus asiakkaalle on tehdä projekti meidän kanssa. Jos projekti pystyy vastaamaan myynnin lupauksiin, tärkein on saavutettu.”


Projektitoimituksilla parempi kannattavuus sinunkin organisaatiollesi

Olethan matalalla kynnyksellä yhteydessä, niin varmistetaan yhdessä projektitoimitusten laatu sinunkin organisaatiossasi.

Juuso Äikäs
juuso.aikas@kumura.fi
+358 50 520 2882

 

 

Marcus Ahlroth
marcus.ahlroth@kumura.fi
+358 40 758 3680

 

 

Kumura on 3PMO-tapahtumakumppani. Ilmoittaudu mukaan 3PMO-tapahtumaan Tampere-taloon 13.6.2023!

Julkaistu Kumuran blogissa