Ammattilaiselta ammattilaiselle - Tarinoita yli 200 kouluttajakumppanin verkostolta

HR, Johtaminen ja esimiestyö, Tuottavuus ja työn ilo

Miten yrityksesi pitää huolen työhyvinvoinnista etänä?

Hyvinvointi etatyossa blogikuva

Tämä haastava aika vaatii meitä kaikkia sopeutumaan. Yritysten lähes kaikki toiminnot ovat muutoksessa. Uudet tavat tehdä töitä löytyvät kyllä stressaavan trial & error -vaiheen jälkeen. Etätyöhön sopeutumisen ohella kotona ovat myös lapset. Tämä on hyvin haastavaa aikaa monille.

Vallitseva tunne etänä työskentelevien toimihenkilöiden keskuudessa tällä hetkellä on se, että annetaan liikaa ja joudutaan joustamaan yli oman jaksamisensa rajan. Pitää adaptoitua yli oman normaalin joustokyvyn. Huoli perheen hyvinvoinnista ja median jatkuva pandemiauutisointi pitävät huolen siitä ettei hermostomme pääse juurikaan rentoutumaan.

Se parhain skenaario tälle tilanteelle on se, että yritys löytää uusia reittejä ja selviää vaiheen yli, ja päätyy maksamaan jälkikäteen poikkeustilan luomaa stressikuormitusta. Henkilöstö voi huonosti ja vaikkei pahinta virusta olisi saanutkaan, ylikuormituksella on hintansa ennenpitkää.

Mikä sitten vastalääkkeeksi nykytilanteen luomalle kuormitukselle?

Uskon vahvasti, että ennakointi kannattaa tässäkin tilanteessa. Positiivinen vaikutus on huomattava jo sen viestin välittämisellä eteenpäin, että yrityksen työntekijöiden hyvinvointi ja jaksaminen on tärkeää.

Yritysmaailma on jo tavoittanut tietyn kylläisyysasteen lahjojen antamisen ja työhyvinvoinnin palveluiden saralla. Mikään ei tunnu enää henkilökohtaisella tasolla niin sykähdyttävältä kuten ennen. Lisäksi noiden palveluiden pitää olla sovellettavissa toteutettavaksi etänä, tai ne ovat vain jonossa kunnes maailma palaa taas ennalleen.

Hyvänä pyrkimyksenä olisi tarjota yrityksesi avainpelaajille jotakin, joka:

  • on syvällisellä tasolla arvokasta ja positiivista
  • kantaa pitkälle
  • lievittää stressiä
  • sitouttaa ja luo positiivisia tunteita työnantajaa kohtaan
  • on helppo ja edullinen toteuttaa
  • toimii hyvin tässä tilanteessa lisäämättä tartuntariskiä

Olen saanut työssäni todeta, että antamalla ihmiselle avartavaa tietoa heistä itsestään koskettaa syvältä. Se tuntuu arvokkaammalta ja henkilökohtaisemmalta kuin suurin osa lahjatavaroista tai ostetuista kokemuksista.

Uskon, että tämä maailma tarvitsee nyt isosti positiivisuutta. Hetken taukoa kaikesta huolestuttavasta ja stressaavasta. Hetken, jolloin hermosto saa levätä, fokus saa luvan kanssa suuntautua itseen ja voi latautua.

En puhu silti pelkästä rentoutushetkestä enkä pinnallisesta kehumisesta, vaikka niilläkin on jo positiivisia vaikutuksia mielialaan. Puhun sellaisesta tilanteesta, jonka aikana oma käsitys itsestä muuttuu, laajenee. Kun saa kuulla omista vahvuuksistaan toisen silmien kautta nähtynä, toisen pukemina sanoina, se pysäyttää positiivisesti. Se antaa ajateltavaa, se nostaa mielialaa ja pysyy mielessä. Se tuottaa kiitollisuutta, liikutusta ja lisää syvemmäntasoista itseymmärrystä.

Miten se sitten tapahtuu?

Kutsun sinut mukaan järjestämääni ilmaiseen webinaariin, jossa kerron minkälaisia nämä syvemmäntasoiset vahvuudet ovat. Ne eivät ole asioita joita lukee CV:ssä eikä niitä ole ylipäätään helppo pukea sanoiksi. Tehtävään koulutetulla vahvuuskonsultilla on kyky huuhtoa nämä kullanjyväset esiin ja kuvailla nuo jokaisesta löytyvät vahvuudet värikkäin kielikuvin.

Kerron myös niistä tavoista, joita tarjoan käyttöösi elävöittämään työilmapiiriä yrityksessäsi.

Demonstroin myös muutamalla halukkaalla testihenkilöllä käytettyä tekniikkaa, joten jos olet nopea – saatat saada kuulla itsestäsi jotakin tärkeää!

Tule mukaan ilmaiseen webinaariin 1.4. tai 13.5.!

Suvi Savolainen

Suvi Savolainen – CEO – Musta Hevonen konsultointi Oy