Ammattilaiselta ammattilaiselle - Tarinoita yli 200 kouluttajakumppanin verkostolta

3PMO, Yleinen

7 karismaattisen projektitoimiston johtajan ominaisuutta

Yksi johtajan tärkeimmistä ominaisuuksista on kyky inspiroida muita näyttämällä itse esimerkkiä tavoitteiden saavuttamisessa. Intohimo tarttuu ja intohimoinen johtaja innostaa ja motivoi esimerkillään tiimin jäseniä suoriutumaan poikkeuksellisen hyvin.

Nämä seitsemän ominaisuutta tekevät projektitoimiston johtajasta karismaattisen ja inspiroivan: 

1. Hän luokunnioittavaa ympäristöä.

Karismaattinen projektitoimiston johtaja tekee ahkerasti töitä kehittäen samalla vahvaa yhteyttä esimiehiinsä sekä kollegoihinsa. Tämä luo positiivisen kuvan projektitoimiston johtajasta ja saa muut kunnioittamaan häntä, sekä auttaa johtajaa saamaan tukea tiiminsä jäseniltä ja saa tiimin jäsenet osallistumaan työhön aktiivisesti – työt tulevat näin tehdyksi. 

2. Hän on sopeutuvainen ja sinnikäs.

Kaikissa projekteissa on väistämättä ongelmia. Siksi projektitoimiston johtajan sopeutumiskyky on ratkaisevan tärkeää. Karismaattinen projektitoimiston johtaja on tietoinen siitä, mitä hänen täytyy tehdä missäkin tilanteessa. Tällainen johtaja ryhtyy tarpeen mukaan nopeasti toimeen ja ohjaa tiiminsä onnistumisiin. 

3. Hän pursuaa itsevarmuutta. 

On sanomattakin selvää, että karismaattinen projektitoimiston johtaja pursuaa itsevarmuutta. Useat tutkimukset osoittavat, että kun henkilö toimii itsevarmasti, muut antavat luonnollisesti enemmän painoarvoa hänen sanomisilleen. Vaikka projektitoimiston johtaja ei tuntisikaan itseään itsevarmaksi, hänen kehonkielensä ei koskaan näytä sitä. 

4. Hän on sydämellinen.

Oletko huomannut, että karismaattinen henkilö nähdään usein helposti lähestyttävänä ja sydämellisenä? Tämä väite on varmasti ainakin jossain määrin totta. Tutkimukset osoittavat, että ihmiset luottavat todennäköisemmin sydämellisinä pidettyihin henkilöihin. Itse asiassa, ihmiset tavallisesti omaksuvat karismaattisen johtajan ideat melko nopeasti ja ilman suurempia epäilyksiä. Sydämellinen johtaja ottaa usein katsekontaktia, eikä epäröi väläyttää hymyä puhuessaan kollegoilleen. 

5. Hän on tarkoituksellinen.

Projektitoimiston johtaja asettaa selkeät tavoitteet, mikä osoittaa asiaankuuluvaa vahvuutta sekä päättäväisyyttä. Kun näitä tavoitteita tukee järkkymätön itseluottamus, karismaattista persoonallisuutta ei voi välttää. Tällainen johtaja on innostunut kaikesta, mitä hän tekee, ja hän on todella omistautunut saavuttamaan tavoitteensa. Tällainen keskittynyt henkilö vetää muita ihmisiä puoleensa kuin magneetti. 

6. Hän harjoittaa tietojen jakamista. 

Saatat huomata pitäväsi viestimisestä karismaattisen johtajan kanssa. Miksi näin on? Syy on melko yksinkertainen – karismaattinen johtaja esittää usein nokkelia kysymyksiä. Hän ohjaa ihmisiä jakamaan merkityksellisiä asioita työasioiden lisäksi myös itsestään. Harvardin tutkimuksen mukaan henkilökohtaisten tietojen jakamisella on syvä vaikutus aivoihimme, erityisesti mielihyvään ja palkkioihin liittyviin osiin. Ja tietenkin karismaattinen johtaja jakaa myös itse tietoja itsestään. 

7. Hän työskentelee luovasti. 

Karismaattinen johtaja pyrkii jatkuvasti ylittämään omia rajojaan ajattelemalla luovasti. Siksi hän on usein projektien innovaatioiden ohjaaja. Ongelmatilanteissa tällainen johtaja katsoo vaikeuksien ja rajoituksien ohitse. Hän rakastaa haasteita, koska haasteet tarjoavat hänelle mahdollisuuden luovaan ajatteluun. 

Thinking Portfolio

Lähde: