Ammattilaiselta ammattilaiselle - Tarinoita yli 200 kouluttajakumppanin verkostolta

alustatalous, ohjelmistokehitys

Webinaareilla vauhtia ohjelmointirajapintoihin

Kira-digi pullistelee ohjelmointirajapintoja – API:en määrä kasvaa kohisten. APInf Oy järjestää 3 webinaaria ohjelmointirajapinnoista (API). API:t ovat digitaalisia tietotuotteita, jotka otetaan käyttöön itsepalveluna minuuteissa. API:en avulla organisaatiot voivat ketterästi luoda uusia palveluita, automatisoida asiakaspalveluprosesseja ja laajentaa liiketoimintaansa ilman kuukausia integraatioprojekteja. Ilman kelvollisia ohjelmointirajapintoja ei voi liittyä alustatalouteen.   

API:t ja API-talous tutuksi

Webinaarien puhuja on Jarkko Moilanen, yksi Suomen johtavista APItalisteista eli API- ja alustatalouden ammattilaisista. Jarkko on perustanut Suomen ensimmäisen API-yhteisön (API:Suomi) ja ohjelmointirajapintojen arvoketjun automatisointiin keskittyvän globaalin APIOps -yhteisön. Jarkko toimii API-talouden asiantuntijayritys APInf Oy:ssä liiketoiminta -ja yhteisökehittäjänä. Ennen webinaaria kannattaa lukea muutama Jarkon kirjoittama artikkeli API-taloudesta.

APInf Oy on Suomen johtavia API-talouden asiantuntijayrityksiä. Asiantuntijamme on viimeksi esiintynyt Tietoviikon kansikuva-artikkelissa ja Aamulehdessä. Olemme sparranneet useita yrityksiä API:en tehokkaassa ja asiakaskeskeisessä kehittämisessä (API tuotteena).

Kolme webinaaria Oppia.fi alustalla

Webinaarit järjestetään yhteistyössä oppia.fi palvelun kanssa. Oppia.fi alusta on yksi Suomen suurimmista webinaarialustoista.Osallistujat voivat kysyä mieltä askarruttavia kysymyksiä webinaarin aikana. Webinaareista jää tallenne Oppia.fi alustalle jatkokäyttöä varten. Webinaarit ovat ilmaisia, mutta ilmoittautuminen vaaditaan. Tulossa on kolme webinaaria ja ilmoittautuminen tapahtuu Oppia.fi alustan kautta. Ilmoittautumalla saat webinaarien tarkemmat tiedot. Jokaiseen webinaariin otetaan 50 osallistujaa.

Mikä on API ja miksi ne ovat tärkeitä?

Lähdetään liikkeelle perusteista eli vastataan isoon kysymykseen mikä on API ja miksi niistä kohkataan? Tulokulma on humaani, emmekä käsittele tekniikkaa. Lisäksi webinaarissa saat vastauksen muun muassa seuraaviin kysymyksiin:

 • Miten avoin ohjelmointirajapinta eroaa julkisesta API:sta ja kumppanirajapinnasta?
 • Mikä ihmeen REST ja JSON?
 • Miten dokumentointi kannattaa järjestää kustannustehokkaasti?
 • Mitä tarkoittaa API tuotteena ja miten elinkaaren hallinta tapahtuu?

Aika: 8.12.2017 klo 9-10

Ilmoittautuminen: https://oppia.fi/webinars/apitutuksi

Kehittäjäkokemuksen merkitys ja parantaminen

Edellisessä webinaarissa on tasoitettu webinaarisarjaan osallistuvien tietotasoa. Perusteiden ymmärtämisen jälkeen voidaan keskittyä yhteen API:en jalkauttamisen kannalta keskeisimpään osa-alueeseen eli API:n kehittäjäkokemukseen. Edelliseen webinaariin osallustuminen ei ole välttämätöntä.

Hyvä kehittäjäkokemus mahdollistaa tietotuotteen (API) käyttöönoton minuuteissa, tuottaa paremman asiakaskokemuksen ja lisää tuotteen käyttöä merkittävästi. Nykyaikana sovelluskehittäjät eivät kysele asioiden, käyttäjätunnusten tai koodiesimerkkien perään, vaan odottavat itsepalvelua sillä samalla minuutilla kun tarve tulee ilmi. Webinaarin aikana saat vastaukset kysymyksiin:

 • Millaisia vaatimuksia ja odotuksia sovelluskehittäjille on ohjelmointirajapintojen suhteen?
 • Mistä koostuu hyvä kehittäjäkokemus (DX)?
 • Miten mittaan kehittäjäkokemus?
 • Miten API-hallinta auttaa loistavan ja kustannustehokkaan kehittäjäkokemuksen toteuttamisessa?

Aika: 12.1.2018 klo 9-10

Ilmoittautuminen: https://oppia.fi/webinars/apikehittajakokemus

API-talous eli miten ohjelmointirajapintojen kaupallistaminen tapahtuu

Ohjelmointirajapinnat ovat mahdollisuus uuden liiketoiminnan generoimiseen joko integraatioiden kautta tai siten että API:t ovat itsepalveluna myytävä tietotuote. Kaupallistaminen edellyttää asiakkaiden ymmärrystä ja jossain määrin uusia liiketoimintamalleja sekä ajattelutapaa.

Webinaarissa saat vastaukset muun muassa seuraaviin kysymyksiin:

 • Mikä API-talous?
 • Miten API-talous ja alustatalous liittyvät toisiinsa?
 • Miten 3-kertaistan API:n käytöstä maksavien hyödyntäjien määrän?
 • Mitkä ovat API:en toimivimmat liiketoimintamallit?

Aika: 9.2.2018 klo 9-10

Ilmoittautuminen: https://oppia.fi/webinars/apitalous

jarkko_moilanen

Jarkko Moilanen

Kirjoittaja on yksi Suomen johtavista APItalisteista eli API- ja alustatalouden ammattilaisista. Jarkko on perustanut Suomen ensimmäisen API-yhteisön (API:Suomi) ja ohjelmointirajapintojen arvoketjun automatisointiin keskittyvän globaalin APIOps -yhteisön. Jarkko toimii API-talouden asiantuntijayritys APInf Oy:ssä liiketoiminta -ja yhteisökehittäjänä.