Ammattilaiselta ammattilaiselle - Tarinoita yli 200 kouluttajakumppanin verkostolta

Projektipäivät

GS konsultti moninainen rooli ja osaaminen riittää moneen – miksi kannattaa palkata ulkopuolinen projektipäällikkö?

Laajat ja vaativat tietojärjestelmäprojektit ovat haastavia yrityksille. Esimerkiksi CRM tai laskutusjärjestelmän vaihto osuu IT-henkilöstölle kerran tai kaksi uran aikana. Kokemusta järjestelmän vaihdosta ei kerry. Tällöin ulkoisen projektipäällikön hankkiminen on usein kannattavaa ja perusteltua.

Projekteja ja hankkeita jatkuvasti johtavalle ammattilaiselle on kertynyt ja kertyy kokemusta laajojen ja vaativien projektien läpiviennistä. Projektipäällikkö pystyy tuomaan uudet ja parhaat projektinhallintakäytännöt mukanaan ja jalkauttamaan ne käynnissä olevan projektin kautta yritykseen. Lisäksi Graniitin projektipäällikö voi tuoda uusia ideoita, näkökulmia ja innovaatioita projektiin sekä yritykseen. He voivat haastaa vakiintuneita käytäntöjä ja tuoda mukanaan raikasta ajattelua ja uusia näkökulmia.

Ulkoisen projektipäällikön päätöksiin ei vaikuta oman aseman turvaaminen projektin päätyttyä eikä ole myöskään sidoksissa organisaation sisäisiin poliittisiin tai hierarkisiin tekijöihin. Vaan on vapaa valitsemaan parhaat ratkaisut objektiivisesti projektin onnistumisen takaamiseksi yrityksen kannalta. Graniitin projektipäälliköt eivät ole sidottuja mihinkään työkaluun tai projektinhallinnan viitekehykseen.

Kokemuksen kautta ammentava Graniitin projektipäällikkö tarjoaa laaja-alaista osaamista ja tuoreita näkökulmia asiakkaiden projekteihin.

Ulkoinen projektipäällikkö pystyy keskittymään täysipainoisesti vaativaan tehtäväänsä

Organisaation sisäiset resurssit voivat olla sidottuja päivittäisiin tehtäviin. Ulkoisen projektipäällikön käyttö vapauttaa sisäisiä resursseja keskittymään ydinosaamiseensa ja päivittäisiin tehtäviin, kun ulkopuolinen päällikkö keskittyy projektin johtamiseen, eikä aikaa mene organisaation sisäisissä rutiineissa. Projektin sujuessa ilman ongelmia, saattaa vaativan linjatyön ohessa vedetty projekti onnistua ihan kohtuullisesti. Kun projektissa tulee haasteita, joka vaatii paljon huomiota, niin linjatyöhön uppoutunut projektipäällikkö on suuri riski projektin onnistumisen kannalta. Projekti kriisiytyy helposti ja tällöin seuraukset saattavat olla katastrofaalisia. Kriittistä järjestelmää ei saada tuotantoon, jolloin tuotantoon viedään keskeneräinen järjestelmä tai tuotantoon otto epäonnistuu. 

Toisaalta sisäisen projektipäällikön hoitaessa linjatyön ohessa vaativan projektin päällikkyyden on riskinä projektipäällikön liian suuri kuormittuminen. Tunnollinen projektipäällikkö kaatuu linjatyön ja projektipäällikön vastuiden alla ja ajaa itsensä loppuun. Molemmat ovat surkeita vaihtoehtoja. Ulkopuolisen avun ansiosta ihmisten työkuorman suunnittelu on helpompaa ja yrityksen omat henkilöt voivat keskittyä töihin, jotka ovat heille mieluisimpia.

Ulkopuolisen projektipäällikön kokemusperäinen riskienhallinta ja joustava toiminta

Ulkoinen projektipäällikkö tuo kokemuksen tuoman näkemyksen myös riskien hallintaan. Kokenut Graniittilainen pystyy tunnistamaan mahdolliset ongelmat ja pullonkaulat aikaisessa vaiheessa ja ehdottamaan ratkaisuja niiden välttämiseksi tai minimoimiseksi

Ulkoinen projektipäällikkö voi nopeasti ryhtyä toimiin ilman organisaation sisäistä byrokratiaa. Tämä voi olla erityisen tärkeää tilanteissa, joissa nopeat päätökset ja toimenpiteet ovat tarpeen projektin onnistumiseksi. Tietojärjestelmiin erikoistuneet konsultit ovat tehokas lisä monimutkaisissa IT-projekteissa.

Graniitti Services

Tarjoamme nopeaa ja joustavaa apua niin teknisiin projekteihin kuin liiketoiminnan muutoksiin. Kokeneet asiantuntijamme osaavat eri toimialojen parhaat toimintamallit sekä käytänteet ja räätälöivät ne aina yrityksesi toiveiden ja tarpeiden mukaisesti.

Palvelumme ylätasolla:

✔ Liiketoiminnan kehittäminen

✔ Projektijohtaminen ja ketterä kehitys

✔ Digitaalisten palveluiden kehittäminen

✔ Testaus ja laadunvarmistaminen

Olemme täysin teknologia- ja menetelmäriippumattomia sekä takaamme puolueettoman osaamisen IT-toimittajista.​

Graniitti Services on Projektipäivien tapahtumakumppani. Ilmoittaudu mukaan Projektipäivät -tapahtumaan Helsingin Messukeskukseen 17.–18.9.2024!